Пидань (皮蛋) популярна закуска китайської кухні, Качине яйце обмащують сумішшю з чаю, вапна, солі, золи та глини, після чого закочують у рисову лушпиння і солому, поміщають у кошик і закопують у землю, де витримують його без доступу повітря від 3 тижнів — то 3 місяців
ПАКОВАННЯ 6 ШТУК 330 ГРАММ
Унікальний азійський делікатес в Україні
У правильно приготованих яєць білок набуває пружної консистенції й стає темно-коричневого кольору та напівпрозорим. Жовток стає кремоподібним, темного кольору, а на його поверхні мікроскопічними кристалами утворюється малюнок, схожий на паморозь на вікні. Вважається, що що що більше та чіткіше малюнок, то краща якість яйця
«Сторічні яйця» — поширена закуска в Китаї та країнах з історично сильним китайським культурним впливом (Юго-Східна Азія, певною мірою Японія та Корея). Зазвичай «стелетні яйця» їдять без подальшої кулінарної обробки. Найчастіше вони подаються як самостійна закуска, нарізаними на скибочки. Їх можна приправляти соєвим або устричним соусом. Іноді «стелетні яйця» використовуються як компонент салатів та інших складних страв. Так, дрібно порізані яйця в Китаї та країнах Південно-Східної Азії нерідко додаються до рисової каші.
- Ціна: 280 ₴