Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вид продукції | Заморожені |
Користувацькі характеристики | |
Тип | Морепродукти |
Чорноморська мідія (лат. Mytilus galloprovincialis) — двостулковий молюск із родини мітирид. Зараз цей різновид поширений на мілководдях морів Атлантичного, Індійського й Тихого океанів [1] [2]. Як і інші види мідії, схильний до утворення щільних сесел (мідієвих дроз), у яких молюски прикріплюються до твердих субстратів (зокрема до мийок особин того ж виду) за допомогою бісусних ниток.+
М'ясо мідій — продукт, що не поступається за вмістом білків м'яса хатніх тварин і риб, проте за кількістю незамінних амінокислот — метіоніну, триптофану та тирозину — білки мідій перевершують білки яловичини та риб. Хоча кількість жиру в м'ясі мідій становить усього 0,6-2,9 відсотків, зате в ньому є у великих кількостях незамінні жирні кислоти, особливо багато арахідонової кислоти, а також фосфатидів.
Встановлені харчова цінність і лікувальний ефект мідій у дієтичному харчуванні, зокрема для хворих на атеросклероз.
М'ясо чорноморських мідій вживають у живому, сушеному, вареному, морозивовому вигляді та у формі консервів ("Мідія у власному соку", "Мідія з рисом" тощо).
Дивитися інші морепродукти для приготування суші
- Ціна: 180 ₴/кг