Мірин — дуже солодке рисове вино, яке використовується в японській кулінарії. Додає солодких смакосусів, маринадам і тушкованим стравам. У минулому (XV-XVI століття) мірин був популярний як алкогольний напій для жінок, солодкий аналог саке. Мірин містить до 50% цукру, і його міцність зазвичай — 14 градусів.
Паковання 1 літр
З XIX століття використовується переважно як приправа. Виготовляється з спирту, рису та кодзі (закваски). Поряд із соєвим соусом і дасі є однією з основних приправ давньоюпонської кухні.
Є три типи мірину. «Хон мірин» (стильний мірин) — класичний варіант мірину, «сіо мірин» (мінірин із сіллю) — містить спирт лише в ту мить, щоб уникнути розподження на спиртні напої, і «син мирин» (новий мірин) — мірин-приправа, який містить менш ніж 1 відсоток алкоголю, але зате зберігає смак класичного мирина.
- Ціна: 139 ₴/л