Рисовий оцет – важливий інгредієнт у приготуванні суші.Рисовий оцет був приготований вперше більш двох тисяч років тому в Китаї. В 3-4 століттях до нашої ери він з'явився в Японії, звідки почав поширюватися в інші країни світу. Він використовувався в якості приправи до рису і коштував дуже дорого, тому був доступний тільки знаті. З 16 століття рисовий оцет став поширюватися в маси.
Калорійність Рисового оцту 54 кКал.
Енергетична цінність продукту Рисовий оцет (Співвідношення білків, жирів, вуглеводів):
Білки: 0.3 р. (~1 кКал)
Жири: 0 р. (~0 кКал)
Вуглеводи: 13.2 р. (~53 кКал
Чим корисний рисовий оцет
Японці іменують такий оцет «су» і по праву вважають цінним продуктом. Своєю популярністю він зобов'язаний не тільки оригінальним смаком, але і корисним властивостям. Про користь рисового оцту свідчить склад продукту:
- амінокислоти, необхідні для підтримки обмінних процесів, процесів регенерації і вироблення енергії;
- кальцій в легкозасвоюваній формі, для захисту кісткової тканини;
- калій, що регулює водно-сольовий баланс в організмі;
- фосфор, який є учасником практично всіх хімічних процесів організму.ПРИГОТУВАННЯ
- ЗАПРАВКИ ДЛЯ РИСУ
Заправка рису для суші готується з рисового оцту, цукру і солі, а робиться це дуже просто. На 450 г готового рису потрібно приблизно 2 ст. л. оцту і 1 ч. л. цукру і солі. Сіль і цукор, всипають в рисовий оцет і нагрівають суміш до повного їх розчинення, помішуючи, на середньому вогні. Готовою заправкою потрібно збризнути рис, злегка перемішуючи його дерев'яною ложкою або паличками для суші.
Існують і інші способи приготування заправки, наприклад, в оцет разом з сіллю і цукром може додаватися норі, але тоді водорості не потрібно додавати в рис при варінні.
Дивитися інші соуси
- Ціна: 67 грн/л