Норі — це тонкі листи спресованої водорості, нарізані на квадрати розміром приблизно 25 см. Щоб приготувати такий лист водорість промивають, подрібнюють і висушують під сонцем на спеціальних бамбукових рамах. У кулінарії норі-макі використовують для завертання сусі та ролів, з ними готують огірки (кульки з рису) і моті (рисові тістечка). Вчені довели, що ті люди, до чий раціон входять норі та інші морські водорості менш ніж інші схильні до захворювань серцево-судинної системи. Також корисно вживати продукти з морських водоростей у разі атеросклерозу, варикозного розширення вен і захворювань щитоподібної залози
ПАКОВАННЯ 100 Л
На пакованні має стояти клас A, B, C, D або, відповідно, Gold, Silver, Red, Green. Золоті листи мають відливати золотом, срібні, якєте, сріблом, червоні та зелені теж зрозумілі. Для ролів і суші використовують тільки золоті та срібні — вони смачні та м'які, краї листів рівні, на просвіт аркуші однорідні, для золотого норі без дірочок. З натягуванням можна використовувати червоні. А ось зелені норі використовуються тільки для нарізання локшиною та додавання в інші страви. На жаль, іноді в наших роліх норії можуть бути зелені, судячи з смаку. Умови зберігання прості: темно та сухо, краще герметично.
- Ціна: 585 ₴