Спосіб приготування
Рецепт приготування маринованої ламінарії:
1 Для приготування близько 500 г маринованої ламінарії беремо 100 г сушеної морської капусти, замочуємо її в 1-1,5 л води на 4-6 годин. При виборі ємності враховуйте, що капуста збільшиться в 4-5 разів!
2. Після цього зливаємо воду і добре промиваємо під проточною водою. Потім покласти в киплячу воду або пароварку і готувати 5-20 хвилин. Корегуйте час так, щоб капуста стала досить м'якою (пробуйте).
3. Кип'ятимо 0,5 л води, після закипання кладемо в воду: 2 ст. л. цукру (краще коричневого), 1,5-2 ст. л. солі (за смаком, краще морської), ½ ч. л зерен коріандру, 5 горошин чорного перцю, 3 горошини запашного перцю, 5 бутончиків гвоздики, 2 лаврових листочка.
4. Варимо на тихому вогні 5 хвилин, вимикаємо, остуджуємо, проціджуємо і додаємо 2 ст. л. яблучного (або винного) оцту або лимонного соку. Все, готовий маринад!
5. З капусти злити воду, промити. Можна капусту порізати подрібніше (кому зовсім важко жувати, можна перекрутити на м'ясорубці).
6. Заливаємо маринадом і ставимо в холодильник на 5-6 годин. Кількість і вид спецій і інших компонентів можна варіювати за бажанням. Також можна додати терту моркву і т. д.
Також суху морську капусту можна подрібнювати в порошок і вживати всередину як джерело йоду (якщо немає протипоказань) і безлічі інших корисних речовин.
- Ціна: 619 ₴/кг