Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип | Водорості |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Норі — це тонкі листи спресованої водорості, нарізані на квадрати розміром приблизно 25 см. Щоб приготувати такий лист водорість промивають, подрібнюють і висушують під сонцем на спеціальних бамбукових рамах. У кулінарії норі-макі використовують для завертання сусі та ролів, з ними готують огірки (кульки з рису) і моті (рисові тістечка). Вчені довели, що ті люди, до чий раціон входять норі та інші морські водорості менш ніж інші схильні до захворювань серцево-судинної системи. Також корисно вживати продукти з морських водоростей у разі атеросклерозу, варикозного розширення вен і захворювань щитоподібної залози+.
На пакованні має стояти клас A, B, C, D або, відповідно, Gold, Silver, Red, Green. Золоті листи мають відливати золотом, срібні, якєте, сріблом, червоні та зелені теж зрозумілі. Для ролів і суші використовують тільки золоті та срібні — вони смачні та м'які, краї листів рівні, на просвіт аркуші однорідні, для золотого норі без дірочок. З натягуванням можна використовувати червоні. А ось зелені норі використовуються тільки для нарізання локшиною та додавання в інші страви. На жаль, іноді в наших роліх норії можуть бути зелені, судячи з смаку. Умови зберігання прості: темно та сухо, краще герметично.
-
Харчова цінність
Нори
На грам: 100
Калорій 35 -
Ліпіди 0,3 g Насичені жири 0,1 g Поліненасичені жирні кислоти 0,1 g Мононенасичені жирні кислоти 0 g Холестерин 0 mg Натрій 48 mg Калій 356 mg Вуглеводи 5 g
Дивитися інші морепродукти для приготування суші
Отримайте цих позицій безкоштовно при покупці «Водорості сухі Nori Gold 100 шт./пач + ПОДАРУНОК»
- Ціна: 680 ₴