Основні | |
---|---|
Країна виробник | Японія |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Вага | 200 г |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Скляна пляшка |
Форма випуску | Скляна пляшка |
Азійські напої, як і азійська їжа, мають низку своїх особливостей.Освіжаючий напій, газований, безалкогольний, зі смаком зеленого чаю Матча
БУТИЛКА 0.2 ЛІТРА
Матча — це японський зелений чай, розтертий у порошок. По-японськи він називається маття, а в нашій транскрипції матча. Цей чай традиційно використовується в японській чайній церемонії.
Історія чаю Матча така давня, що починається ще в Китаї під час правління династії Тан (618-907 рр.). У той час сировина для чаю придумали розтирати в дрібний порошок і пити, додаючи сіль і м'яту. Тривалий час ідея розертого зеленого чаю залишалася в межах Китаю та не виходитиме за його межі. посилення чаю почалося лише під час китайської династії Сун (960-1279 рр.). Сталася це за допомогою ченця Ейсая, який привезений чай Матча до Японії 1191 року, прихопивши із собою заодно ідею дзен-буддизму.
Згодом у Китаї цей чай забули, а в Японії, навпаки, у 14-16 столітті він здобув широку популярність серед шляхетних шарів населення, і в кінці-кінців став невіддільною частиною японської культури.
Усі знають про поживні властивості та користь звичайного зеленого чаю, але, порівнюючи з чаєм матча, він помітно програє. У половині чайної ложки цього японського чаю міститься 289 мг білка, а тоді, як у звичайному — трохи більш ніж 3 мг. Також він багатий на вітаміни А, B1, B2, B6, C, Е, P, K, кальцій, фтор, магній, цинк, залізо, йод і ін.
За силою впливу одна чашка японського чаю матча (маття) дорівнює 10 чашкам якісного зеленого чаю.
- Ціна: 59 ₴