Соус кимчи считается главной составляющей более, чем 170 блюд национальной японской кухни. +Соус нередко называют пастой кимчи, это связано в первую очередь с составом и консистенцией продукта. В состав традиционного соуса кимчи входят следующие ингредиенты: яблоки, имбирь, чеснок, мандарины и красный перец. Примечательно то, что соус кимчи обязан своим появлением национальному корейскому блюду под названием кимчхи или кимчи, а так же чимчхи, чим-ча и т.д.
Основа корейського страви кімчхі пекінська капуста, яку квасять за допомогою спеціального маринаду. Квашена капуста пекінська (так само для кімчхі використовують кольрабі, редис або лоби) вважається основною стравою в повсякденному трапезі всіх жителів Північної або Південної Кореї. Корейці вважають, що страва сприяє нормалізації обмінних процесів і застерігає від ожиріння. Страва припала до смаку не тільки жителям Кореї.
В наш час маринад для квашеної пекінської капусти трансформувався в окремий соус кімчі, який часто використовують як приправу до страв азіатської кухні. За допомогою пасти-соусу кімчі маринують інгредієнти для м'ясних і рибних страв. Нерідко соус кімчі додають гострі супи з морепродуктів. Соус кімчі надає кінцевому страви гострий смак і насичений аромат. Пасту кімчі використовують для приготування суші.
- Ціна: 615 грн