Соус кімчі вважається головним складником більш ніж 170 страв національної японської кухні. +Соус нерідко називають пастою кемчі, це пов'язано насамперед зі складом і консистенцією продукту. До складу традиційного соусу кімчі входять такі інгредієнти: яблука, імбир, часник, мандарини та червоний перець. Показово те, що соус кемчі зобов'язаний своєю появою національному корейському страві під назвою кімчхи або кімчі, а також чімчхи, чім-ча тощо.
Основа корейської страви кімчхи пекінська капуста, яку квасять за допомогою спеціального маринаду. Квашена пекінська капуста (так само для кімчхи використовують кольробі, редис або лоби) вважається основною стравою в повсякденному трапезі всіх жителів Північної або Південної Кореї. Корейськці вважають, що страва сприяє нормалізації обмінних процесів і запобігає ожирінню. Страва смакувала не тільки мешканцям Кореї.
У наш час маринад для квашеної пекінської капусти трансформувався в окремий соус кімчі, який часто використовують як приправу в стравах азійської кухні. За допомогою пасти-соусу кемчі маринують інгредієнти для м'ясних і рибних страв. Нерідко соус кімчі додають у гострі супи з морепродуктів. Соус кемчі надає кінцевій страві гострий смак і насичений аромат. Пасту кемчі використовують для приготування суші.
- Ціна: 729 ₴