Вакаме ― це здорова і смачна їжа. Водорості вакаме це багате джерело вітамінів А, С, Е, К, в них багато фолієвої кислоти, пантотенової кислоти, рибофлавіну, Омега-3 кислоти, амінокислоти. Також в них міститься достатня кількість мінералів, таких як кальцій, фосфор, мідь, магній, залізо. У них немаленьке кількості рослинних білків.
Вага упаковки:500 грам+
При всьому цьому, вакаме майже зовсім не містять калорій. Цей продукт чудово підійде тим, хто стежить за своєю фігурою та вагою. Вчені довели, що в вакаме є фукоксантин. Ця речовина є активним спалювачем жиру.
З 1960-х імпортується з Японії в сухому вигляді вакаме почали активно використовувати в США. Вона з'явилася в продуктових магазинах завдяки руху макробіотики, а в 1970-х, з поширенням моди на сусі, стала відома всім верствам населення.
Слизькі листи вакаме мають зелений колір і ніжний солодкуватий смак. Сушені листи розрізають на дрібні шматочки, так як при приготуванні вони сильно розбухають.
У Японії і Європі вакаме зберігають в сушеному або солоному вигляді. Головні страви з вакаме — місосіру і миеккук, а також салати з тофу. Вакаме може подаватися в якості закуски. Всі ці страви зазвичай поливають соєвим соусомили оцтом.
Гома вакаме, салат з водоростями, популярний в американських сусі-барах. Буквально назва означає «кунжутна вакаме», так як вакаме посипають при приготуванні кунжутним насінням[7].
В Корее миёккук, суп с вакамэ, обычно употребляется недавно родившими женщинами из-за распространённого мнения о том, что эти водоросли содержат большое количество кальция и иода, полезных молодым матерям[8]. Однако стоит отметить, что по данным министерства сельского хозяйства США, вакамэ не содержит иода, а в 100 её граммах содержится всего 15% суточной потребности кальция[9]. Женщины зачастую едят этот суп и во время беременности. Миёккук подают на праздновании дней рождения в напоминание о том, что это первая еда, которую мать передала ребёнку через молоко.
В Китае суп с вакамэ называют кит. трад. 裙带菜, пиньинь: qúndài cài, палл.: цзуньдай цай[10]. Производство вакамэ сосредоточено у Даляня.
Вакамэ — богатый источник эйкозапентаеновой кислоты, одной из Омега-3 кислот. Её пищевая ценность — 400 мг/100 ккал, это однин из самых питательных вегетарианских ингредиентов[11]. Две столовые ложки вакамэ содержат около 7,5 килокалорий и 30 мг омега-3-кислоты. В ней также много тиамина и ниацина.
Дослідники з Університету Хоккайдо виявили в вакаме фукоксантин, який сприяє спалюванню жиру[12]. Досліди на мишах показали, що фукоксаницин ініціює вироблення жиросжигающего білка UCP1, який акумулюється в жирової тканини навколо внутрішніх органів. У мишей, яких годували фукоксаницином, було набагато більше UCP1, ніж у інших.
Дивитися інші морепродукти для приготування суші
- Ціна: 489 грн/упаковка