Основні | |
---|---|
Виробник | Haday |
Країна виробник | Китай |
Тип | Соєві соуси |
Упаковка | Пластикова пляшка |
Вага | 2270 г |
Устричний соус Устричний соус — соус, приготований із устриць. Устричним соусом популярний у країнах Південно-Східної Азії в'язкий темний соус, що виготовляється з цукру, солі, устричної есенції
КАНІСТРА 2,27 Л
Попри те, що устричний соус готується з морепродуктів, він не має «рибного» смаку та запаху (1]. Під час виготовлення вегетаріанського варіанту замість встриць використовуються гриби, зазвичай вешеньки або шиїтаке. Устричний соус надає їжі солонуватий пікантний смак і активно використовується в китайської, в'єтнамської, тайської, кхмерської та інших східноазійських кухнях.
Історія вуличного соусу обросла легендами, по одній із яких соус вийшов випадково в одного китайського кухаря, який варив суп з устриць. Відштовхнувшись і забувши вчасно зняти суп із вогню, кухар отримав темну густу рідину з незвичайним ароматом. Щоб добро не зникло, він полив отриманим відваром рис і тушковані овочі. Готі закладу були в захваті, і устричний соус почав свій переможний шлях до вершин кулінарного Олімпу.
- Ціна: 492 ₴