Основні | |
---|---|
Виробник | Haday |
Країна виробник | Китай |
Тип | Соєві соуси |
Упаковка | Пластикова пляшка |
Вага | 2270 г |
Устричний соус Устричний соус — соус, приготований з устриць. Устричним соусом популярний в країнах Південно-Східної Азії в'язкий темний соус, що виготовляється з цукру, солі, устричної есенції
КАНІСТРА 2,27 Л
Незважаючи на те, що устричний соус готується з морепродуктів, він не має «рибного» смаку і запаху[1]. При виготовленні вегетаріанського варіанту замість устриць використовуються гриби, зазвичай гливи або шиітаке. Устричний соус надає їжі солонуватий пікантний смак і активно використовується у китайської, в'єтнамської, тайської, кхмерської і інших східно-азіатських кухнях.
Історія устричного соусу обросла легендами, однією з яких соус вийшов випадково в одного китайського кухаря, який варив суп з устриць. Відвернувшись і забувши вчасно зняти суп з вогню, кухар отримав темну густу рідину з незвичайним ароматом. Щоб добро не пропало, він полив отриманим відваром рис і тушковані овочі. Гості закладу були в захваті, і устричний соус почав свій переможний шлях до вершин кулінарної Олімпу.
- Ціна: 422 грн