Фучжу — плівка, знята з соєвого молока. Вживається як свіжою, так і висушеною. Інгредієнт східноазійської кухні. В Росіїи Казахстані Фучжу відома під помилковою назвою «соєва спаржа», хоча до справжньої спарже жодного погляду не має.
ПАКОВАННЯ 500 ГРАММ
Фуучжу або юка — це напівфабрикат із сої, який готують китайці, як національну страву. Основний інгредієнт, який використовується в рецептах приготування спаржі по-корейськи, не має прямого ставлення до однойменної рослини. Правильно називати його спідниця по-японськи, фучжу по-китайськи або в крайньому випадку китайським папороті. Як же зробити спареню по-корейськи, якщо ця рослина не є її основою? Продукт готують із соєвого молока, яке киплять до появи на його поверхні плівки — фупі. Якщо підвісити цю плівку, то вона набуває цікавої витягнутої форми. Коли вона висихає, і виходить фучжу. Ви можете поцікавитися, що ж являє собою соєве молоко? Насправді це звичайна соя, подрібнена до стану однорідності, а потім відварена. Молоко готують дуже просто: спочатку замочують сою, настоюють її на воді, потім варять на невеликому вогні, строго дотримуючись необхідних пропорції сої та води, а наприкінці перетирають і зціджують. Запах такого молока цілком приємний, колір натуральний, а ось смаку, як-от, він не має. Інша річ — китайський папороті. Його смак оригінальний і пікантний, тому наявність на столі салату зі спаржі по-корейськи стане родзинкою вашого званого обіду. До того ж, як зазначають дієтологи, завдяки фучжу можна оздоровитися й скинути зайву вагу
Калорії, ккал: 387
Білки, г:42.0
Жири, г: 19.0
Вуглеводи, г: 12.0
Найчастіше її використовують як замінник білкової їжі, якщо людина практикує пісне або вегетаріанське меню.
Завдяки китайському папороттю можна заповнити дефіцит білка і в такий спосіб нівелювати ризики для здоров'я, пов'язані з винятком із раціону м'яса, яєць і сиру. Фучжу — це білковий концентрат, до складу якого входять незамінні амінокислоти. Якщо говорити про калорійність спаржі по-корейськи, то вона становить на 100 г лише 234 ккал. І хоча соєві білки не можуть замінити всі корисні властивості м'яса, вони мають високу харчову цінність. Фучжу містить більшу частину необхідних організму амінокислот, за винятком хіба що метіоніну, а також здатний підтримувати оптимальний баланс азоту в організмі людини
СПОСОДИ ПРИГОТУВАННЯ
Залийте основний продукт окропом і дайте настоятися впродовж години. За цей час ви встигнете розігріти сковороду та обсмажити на ній репчасту цибулю, попередньо нарізаний півкільцями. Рослинна олія стане заправкою до вашої страви, а ось сам лук можна викинути або за бажання залишити. Додайте в маринад давлений часник, трохи перцевого, а потім і соєвого соусу, добре обсмажте на сковороді. Після цього залийте сумішшю проціджену та висушену від води соєву спаржу, перемішайте та дайте охолонути. Спробуйте страву та за потреби додайте східних спецій і солі
- Ціна: 5 040 ₴/коробка