Фучжу — плівка, знята з соєвого молока. Вживається як свіжої, так і висушеної. Інгредієнт східно-азійської кухні. У Росіїі Казахстані фучжу відома під помилковою назвою «спаржа соєва», хоча до справжньої спаржі ніякого відношення не має.
ПАКОВАННЯ 175 ГРАМ
фучжу або юка – це напівфабрикат з сої, який готують китайці, як національне блюдо. Основний інгредієнт, який використовується в рецептах приготування спаржі по-корейськи, не має прямого відношення до однойменного рослині. Правильно називати його юка по-японськи, фучжу по-китайськи або в крайньому випадку китайським папороттю. Як же зробити спаржу по-корейськи, якщо ця рослина не є її основою? Продукт готують з соєвого молока, яке кип'ятять до появи на його поверхні плівки – фупи. Якщо підвісити цю плівочку, то вона набуває цікаву витягнуту форму. Коли вона висихає, і виходить фучжу. Ви можете поцікавитися, що ж являє собою соєве молоко? Насправді, це звичайна соя, подрібнена до стану однорідності, а потім відварена. Молоко готують дуже просто: спочатку замочують сою, наполягають на воді, потім варять на невеликому вогні, суворо дотримуючись необхідні пропорції сої та води, а в самому кінці перетирають і зціджують. Запах такого молока цілком приємний, колір натуральний, а ось смаку, як такого, вона не має. Інша річ – китайський папороть. Його смак оригінальний і пікантний, тому наявність на столі салату з спаржі по-корейськи стане родзинкою вашого званого обіду. До того ж, як зазначають дієтологи, завдяки фучжу можна оздоровитися і скинути зайву вагу
Калорії, ккал: 387
Білки, г:42.0
Жири, г: 19.0
Вуглеводі, г: 12.0
Найчастіше її використовують як замінник білкової їжі, якщо людина практикує пісне або вегетаріанське меню.
Завдяки китайському папороті можна заповнити дефіцит білка і, таким чином, нівелювати ризики для здоров'я, пов'язані з виключенням з раціону м'яса, яєць і сиру. Фучжу – це білковий концентрат, до складу якого входять незамінні амінокислоти. Якщо говорити про калорійності спаржі по-корейськи, то вона становить на 100 г всього 234 ккал. І, хоча, соєві білки не можуть замінити всі корисні властивості м'яса, вони мають високу харчову цінність. Фучжу містить більшість необхідних організму амінокислот, за винятком хіба що метіоніну, а також здатна підтримувати оптимальний баланс азоту в організмі людини
СПОСОБИ ПРИГОТУВАННЯ
Залийте основний продукт окропом і дайте настоятися протягом години. За цей час ви встигнете розігріти сковороду і обсмажити на ній цибулю, попередньо нарізаний півкільцями. Рослинна олія стане заправкою до вашої страви, а ось сам цибулю можна викинути або при бажанні залишити. Додайте в маринад роздавлений часник, трохи перцевого, а потім і соєвого соусу, добре обсмажте на сковороді. Після цього залийте сумішшю проціджену і висушену від води соєву спаржу, перемішайте і дайте охолонути. Спробуйте блюдо і при необхідності додайте східних спецій і солі
- Ціна: 75 ₴