Деревні гриби шиїтаке поширені в східній кухні та медицині. Їх порівнюють із женьшенем за цілющі властивості. Вони використовуються в будь-якому вигляді: мариновані, сушені або свіжі. Японці дуже люблять суп із сушених грибів, що має специфічний гоструватий присмак.
Сушені деревні гриби шиїтаке
Деревні гриби з'являються на деревах, поширені в лісистій частині Японії та Китаю. Згодом люди пристосувалися вирощувати їх самостійно:
- на тирсах та лусі рису — для вживання в їжу;
- на деревах — для виробництва ліків, зберігаючи цілющі властивості продукту.
Цінні медичні властивості гриби отримують завдяки симбіозу дерева та міцелії. Найкращими вважають темно-коричневі гриби з капелюшками 5 см у діаметрі, оксамитовими та пружними, що відкрилися на 75-80%.
Шиїтаке обігнав за популярністю вешеньки та шампіньйони. Сушені гриби містять цінні амінокислоти, вітаміни, кальцій, фосфор, цинк, складні вуглеводи та безліч інших речовин.
У нашому магазині можна вибрати добірні сушені шиїтаке в зручному пакованні. Вони надзвичайно прості в приготуванні: заливаються окропом на 15-20 хвилин. Рецептів східної кухні, що використовують ці гриби, — безліч.
Сушені шиїтаке від компанії Food's Good — чудова якість!