Кошик
569 відгуків

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заказы и сообщения, поскольку по ее графику работы сегодня выходной. Ваша заявка будет обработана в ближайший рабочий день.

+380 (97) 049-68-31
+380 (63) 682-35-86
ул. Михайла Грушевского 41, Одеса, Україна
Кошик
Food's Good: товары для суши и блюд восточной кухни

Гриби Шиїтаке сухе

Гриби Шиїтаке сухе, фото 2Гриби Шиїтаке сухе, фото 3
  • В наявності
  • Оптом і в роздріб

273 ₴/упаковка

Показати оптові ціни
Гриби Шиїтаке сухе
Гриби Шиїтаке сухеВ наявності
273 ₴/упаковка
+380 (97) 049-68-31
Александра
  • +380 (63) 682-35-86
    Виталина
+380 (97) 049-68-31
Александра
  • +380 (63) 682-35-86
    Виталина
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Шиїтаке, «деревний гриб») ростуть одиночно на пнях або стовбурах дерев. Зазвичай вони з'являються навесні та восени після дощу.+

ПАКОВАННЯ 250 ГРАМ

Ці гриби мають темно-коричневий пластинчастий капелюшок 5-20 см у діаметрі. На капелюсі можна побачити візерунок із тріщин і потовщень. Ніжка волокниста, з мембраною, що захищає пластинки, капелюшки в молодих грибів. Коли спори дозрівають, мембрана рветься й залишається у формі бахроми на капелюшці. Найкращими вважаються гриби з темно-коричневими, оксамитними, діаметром приблизно 5 см і відкритими на 70-80% капелюшками.

Шиїтаке — японське слово, що складається з коренів «каштан» і «гриб». У Європі шиїтаке відомі як «кітайські чорні гриби».

Шиїтаке росте в диких лісах Китаю та Японії. Його можна побачити не тільки на каштанах, але й на кленах, дубах, чорному дереві. У давнину гриби шиїтаке культивували з великою кількістю зусиль. Не знаючи, як вони розмножуються, грибами натирали надрізи на колодах і деревах. Тільки в 1940 році був винайдений ефективний спосіб вирощування шиїтаке на деревині зі збереженням його корисних властивостей (калоризатор). Сьогодні гриби шиїтаке для медичних цілей прищеплюють на колоди твердого дерева, а для харчової промисловості вирощують на деревних тирсах і рисовій лушпинні. Тому гриби шиїтаке, куплені в супермаркеті, хоча й смачні, майже не мають корисних властивостей, оскільки тільки існування в симбіозі з деревом наділяє гриби корисними для людини речовинами.

Перша письмова згадка про гриби шиїтаке належить до 199 р. н.е., а в китайську народну фартухи цей засіб прийшов набагато раніше. Китайські імператори приймали відвар шиїтаке, щоб зберегти молодість і вберегтися від хвороб. Як і всі найкращі продукти, гриби шиїтаке отримали назву «імператорські гриби». Інші народні назви: Гриб Спного Будди та Гриб-женьшень.

Калорійність сушених Шіїтаке

Калорійність сушених Шиїтаке становить 331 ккал на 100 грамів продукту.

Корисні властивості сушених Шіїтаке

Шиїтаке — найбільш культивований гриб у світі. У сушеному вигляді шиїтаке містить велику кількість цинку, фосфора, калію, заліза, міді, кальцію, полісахаридів (складних вуглеводів), амінокислот і вітамінів A, C, B1, B2, особливо вітаміну D. Блюда із шиїтаке треба додати до свого раціону вегетаріанцям, яким бракує вітаміну D і білків. Мають здатність знижувати рівень холестерину в крові. Крім того, у Китаї ці гриби вважаються сильним афродизіаком.

Як приготувати гриби шиїтаке?

Гриби шиїтаке не потрібно довго замочувати, досить сушені гриби залити гарячою водою на 15-20 хв. Шиїтаке додаються в супи за 10-15 хв до готовності, попередньо нарізавши. Для приготування смачного салату з грибів шиїтаке досить їх відварити 5-10 хв, дати охолонути, нарізати смужками (а можна й не нарізати, якщо вони дрібні), заправити обсмаженим на олії цибулею, соєвим соусом, свіжою зеленню коріандру.

Варіацій використання грибів шиїтаке дуже багато. Їх їдять, обсмажуючи з цибулею та м'ясом, додають до овочевих сумішей, готують із китайської капустою пак-чой, кладуть у корейську національну страву Чапче зі скляною локшиною (у Росії звикли називати фунчозою), додають у супи, запікають тощо.

Інформація для замовлення
  • Ціна: 273 ₴/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner