Кошик
501 відгук
+380936694167
+380 (93) 669-41-67
+380 (63) 682-35-86
ул. Михайла Грушевского 41, Одеса, Україна
Кошик
Food's Good: товары для суши и блюд восточной кухни

Гриби Шиітаке сухий

Гриби Шиітаке сухий, фото 2Гриби Шиітаке сухий, фото 3
  • В наявності
  • Оптом і в роздріб

273 грн/упаковка

Показати оптові ціни
Гриби Шиітаке сухий
Гриби Шиітаке сухийВ наявності
273 грн/упаковка
Купити
+380 (93) 669-41-67
Дмитрий
  • +380 (63) 682-35-86
    Виталина
Купити
+380 (93) 669-41-67
Дмитрий
  • +380 (63) 682-35-86
    Виталина
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Шиітаке (Шитакэ, «деревний гриб») ростуть поодиноко на пнях або стовбурах дерев. Зазвичай вони з'являються навесні і восени після дощу.+

УПАКОВКА 250 ГРАМ

Ці гриби мають темно-коричневе пластинчасту капелюшок 5-20 см у діаметрі. На капелюшку можна побачити узор з тріщин і потовщень. Ніжка волокниста, з мембраною, що захищає пластинки капелюшки у молодих грибів. Коли спори дозрівають, мембрана рветься і залишається у вигляді бахроми на капелюшку. Кращими вважаються гриби з темно-коричневими, бархатистими, діаметром близько 5 см і відкритими на 70-80% капелюшками.

Шиітаке – японське слово, що складається з коренів «каштан» і «гриб». В Європі шиітаке відомі як «китайські чорні гриби».

Шиітаке зростає в диких лісах Китаю і Японії. Його можна зустріти не тільки на каштанах, але і на кленах, дубах, чорному дереві. У давнину гриби шиітаке культивували з великим трудом. Не знаючи, як вони розмножуються, грибами натирали надрізи на колодах і деревах. Тільки в 1940 році був винайдений ефективний спосіб вирощування шіїтаке на деревині із збереженням його корисних властивостей (калоризатор). Сьогодні гриби шиітаке для медичних цілей прищеплюють на колоди твердого дерева, а для харчової промисловості вирощують на тирсі та рисовому лушпинні. Тому гриби шиітаке, куплені в супермаркеті, хоча і смачні, майже не мають корисних властивостей, так як тільки існування в симбіозі з деревом наділяє гриби корисними для людини речовинами.

Перша письмова згадка про гриби шиітаке відноситься до 199 р. н. е.., а в китайську народну медицину це засіб прийшло набагато раніше. Китайські імператори приймали відвар шиітаке, щоб зберегти молодість і вберегтися від хвороб. Як і всі кращі продукти, гриби шиітаке отримали назву «імператорські гриби». Інші народні назви: Гриб Сплячого Будди і Гриб-женьшень.

Калорійність сушених Шиітаке

Калорійність сушених Шиітаке становить 331 ккал на 100 грам продукту.

Корисні властивості сушених Шиітаке

Шиітаке – самий культивований гриб у світі. У сушеному вигляді шиітаке містить велику кількість цинку,фосфору, калію, заліза, міді, кальцію, полісахаридів (складних вуглеводів), амінокислот і вітамінів A, C, B1, B2, особливо вітаміну D. Страви з шиітаке слід включити в свій раціон вегетаріанців, яким не хватаетвитамина D і білків. Володіють здатністю знижувати рівень холестерину в крові. Крім того, в Китаї ці гриби вважаються сильним афродизіаком.

Как приготовить грибы шиитаке?

Грибы шиитаке не нужно долго замачивать, достаточно сушеные грибы залить горячей водой на 15-20 мин. Шиитаке добавляются в супы за 10-15 мин до готовности, предварительно нарезав. Для приготовления вкусного салата из грибов шиитаке достаточно их отварить 5-10 мин, дать остыть, нарезать полосками (а можно и не нарезать, если они мелкие), заправить обжаренным на растительном масле луком, соевым соусом, свежей зеленью кориандра.

Вариаций использования грибов шиитаке очень много. Их едят, обжаривая с луком и мясом, добавляют в овощные смеси, готовят с китайской капустой пак-чой, кладут в корейское национальное блюдо Чапче со стеклянной лапшой (в России привыкли называть фунчозой), добавляют в супы, запекают и т.д.

Інформація для замовлення
  • Ціна: 273 грн/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner