Маринований імбир увійшов у наше життя разом із суші — тонкі хрусткі пелюстки рожевого кольору з гостро-солодко-парфумерним смаком. Але спроби багатьох замаринувати імбир самостійно закінчуються розчаруванням. Вони топають ніжками гримлять каструлями та виспитують у знавців на концертах: «Чому він не рожевий?» В інтернеті побутує думка, що рожеве забарвлення досягається штучно, із застосуванням бурякового соку або інших барвників. Спробуємо розібратися що до чого.+
Випробування переведення
Почнемо з початку, тобто назви. Маринований імбир — азійська страва. І на батьківщині він називається Amazu Shoga або Gari Ginger.
Зiay: «Гарі — різновид цукоено (мариновані овочі). Це солодкий, нарізаний тонкими скибочками молодий імбир, який був маринований із додаванням оцту та цукру».
Адаптований до західного менеталіту він змінив свою назву на маринований імбир або імбир для суші (Pickled Ginger or Sushi Ginger+
І все-таки, чому ж імбир рожевий?
Весь секрет саме у слово «молодій». Корневго молодого імбиру містить флавоноїди, звані антоціани. Під час контакту з кислотою — оцтом, антоціани фарбуються, надаючи рожевий відтінок. Швидкозапортний і ніжний, з тонкою, майже прозорою шкіркою імбир збирають на ранній або середній стадії росту. Він має менш гострий смак і в його структурі немає волокна
Для чого імбир у суші або Суші без імбиру — що птах без крил
Високопарно, але факт) Імбир їдять між різними типами суші для того, щоб «очистити палітру» — очистити смакові рецептори та відчути смак кожного типу суші. До того ж імбир покращує апетит, травлення й настрій, слугує джерелом калію, магнію, міді, марганцю та вітаміну В6. Також вважається, що імбир слугує захистом від паразитів, які можливі у разі вживання сирої риби в деяких видах
Великий гурт обгортується індивідуально
Дивитися інші приправи та спеції
- Ціна: 115 ₴/кг