Вершковий сир (англ. Cream cheese, також м'який сир) — м'який, солодкий, з помірно вираженим смаком із молока та вершків (відсюда та назва сиру). За французькими джерелами відомий від XVII століття.
Сир має ніжну консистенцію, не вимагає періоду дозрівання, і цим відрізняється від інших м'яких сирів типу брі та нішепроникник. Найбільш схожими за смаком, структурою та консистенцією, а також за допомогою приготування є бурсен і маскарпоне.
Паковання 0,125 кг
Сир Філадельфія широко використовуваний для привідування суші та ролів
Найвідоміша в Америці марка цього сиру має назву «Філадельфія» і належить американській компанії Крафт Фудс. Цей сир випускається з 1872 року, назва дістала на честь міста Філадельфії, який тоді був відомий їжею чудової якості.
Цей сир складається з знежиреного пастеризованого молока та молочного жиру, концентрату сироваткового білка, сирної культури, солі, сироватки, стабілізаторів (ксантанова камедь і/або камедь ріжкового дерева та/або гуарова камедь), сорбінової кислоти (в Як консервант), пальмітат вітаміну А(1).
Молоко пастеризується, а потім гомогенізується й охолоджується для початку наступної стадії. Молоко повільно нагрівається перед тим, як проводитьсяферментація. Для цього в нормалізовану молочну суміш додають закваску для згортання молочного білка та утворення сирного згустку з виділенням сироватки.
Після цього відокремлюють сироватку від сирного згустка, надають сирній масі потрібної структури та додають сіль і стабілізатори. Смакові добавки, як-от часник, трави додають до вже готового крем-сир перед упаковкою.
- Ціна: 85 ₴/упаковка