Кошик
619 відгуків
+380 (93) 275-71-01
ул. Генерала Цветаева 3/5, Одеса, Україна
Кошик
Food's Good: товары для суши и блюд восточной кухни

Вакаме водорості сушені, 500 г

Вакаме водорості сушені, 500 г, фото 3
  • В наявності
  • Оптом і в роздріб

499 ₴

Показати оптові ціни
Вакаме водорості сушені, 500 г
Вакаме водорості сушені, 500 гВ наявності
499 ₴
+380 (93) 275-71-01
Виталина
+380 (93) 275-71-01
Виталина
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Характеристики
Основні атрибути
Країна виробникКитай
Вага упаковки0.5 кг
УпаковкаПоліетиленовий пакет

Вакаме — це здорова та смачна їжа. Водорості вакаме — це багате джерело вітамінів А, С, Е, K, у них багато фолієвої кислоти, пантотенової кислоти, рибофлавіну, Омега-3 кислоти, амінокислоти. Також у них міститься достатня кількість мінералів, як-от кальцій, фосфор, мідь, магній, залізо. У них невелика кількість рослинних білків.

Вага упаковки: 500 грамів+

Водночас, вакаме майже зовсім не містить калорій. Цей продукт прекрасно підійде тим, хто стежить за своєю фігурою та вагою. Вчені довели, що в в вакамі є фукоксантин. Ця речовина є активним спалювачем жиру.

 

З 1960-х імпортований із Японії в сухому вигляді вакаме почали активно використовувати в США. Вона з'явилася в продуктових магазинах завдяки руху макробіотики, а в 1970-х, з поширенням моди на сусі, стала відома всім шарам населення.

Ковзні листи вакаме мають зелений колір і ніжний солодкуватий смак. Сушені листи розрізають на дрібні шматочки, позаяк під час приготування вони сильно розбухають.

У Японії та Європі вакаме зберігають у сухому або солоному вигляді. Головні страви з вакаме — місосиру та міоккук, а також салати з тофу. Вакаме може подаватися як закуска. Всі ці страви зазвичай поливають соєвим соусом або оцтом.

Гома вакаме, салат із водоростями, популярний у американських сусі-барах. Буквально назва означає «кунжутна вакаме», позаяк вакаме посипають під час приготування кунжутним ментом [7].

У Кореї міоккук, суп із вакаме, зазвичай використовуються нещодавно жінками, що народилися через поширену думку про те, що ці водорості містять велику кількість кальцію й іоду, корисних молодим матерям [8]. Однак варто зазначити, що за даними міністерства сільського господарства США, вакаме не містить іоду, а в 100 її грамах міститься всього 15% добової потреби кальцію [9]. Жінки часто їдять цей суп і під час вагітності. Міякук подають на святкування днів народження в нагадування про те, що це перша їжа, яку мати передала дитині через молоко.

У Китаї суп із вакаме називають кит. трад. 裙带菜, пінінь: qrundçi cçi, пал.: дряпай цей [10]. Виробництво вакаме зосереджене в Даляня.

Вакаме — багате джерело ейкозапентаєнової кислоти, однієї з Омега-3 кислот. Її харчова цінність — 400 мг/100 ккал, це один з найживильніших вегетаріанських інгредієнтів [11]. Дві столові ложки вакаме містять приблизно 7,5 кілокалорій і 30 мг омега-3 кісточки. У ній також багато тіаміну та ніацину.

Дослідники з Університету Хокайдо виявили у вакамі фукоксантин, який сприяє спалюванню жиру [12]. Досвіди на мишах показали, що фукоксаніцин ініціює вироблення жироспалювального білка UCP1, який акумулюється в жировій тканині навколо внутрішніх органів. У мишей, яких годували фукоксаніном, було набагато більше UCP1, ніж у інших.

Дивитися інші морепродукти для приготування суші

Інформація для замовлення
  • Ціна: 499 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner