Основні | |
---|---|
Виробник | Lee Kum Kee |
Країна виробник | Китай |
Вага | 2270 г |
Тип | Соус |
Хойсінь — китайський соус, який має солодкуватий пряний смак; приправа для страв китайської кухні, також використовується у в'єтнамській та американській кухні.
БАНКА 2,27 кг
Назва страви являє собою скорочення китайських слів «дар моря» — водночас соус не тільки не містить морських інгредієнтів, але і зазвичай із ними не вживається
Приготується з ферментованих соєвих бобів (соєвої пасти) з додаванням цукру, оцту, кунжутної олії, червоного рису (який надає соусу характерного кольору темного червоного дерева), часнику, меду, а також суміші «П'ять спецій». Також із приправ можуть додаватися гвоздика, бодян, зерна фенхелю та ін.
Залежно від складу соус може мати різний смак, желеподібну консистенцію або бути рідким.
Хойсин використовується в маринадах, для глазурування запікаваної птиці та шашличків, як соус для різних традиційних страв із м'яса та птиці, найвідомішою з яких є качка по-пекінсі. Також може використовуватися як соус-дип'я (спринг-роли), а також у супи
- Ціна: 629 ₴