Маринований імбир увійшов в наше життя разом з суші – тонкі хрусткі пелюстки рожевого кольору з гостро-солодко-парфумерним смаком.
Упаковка 1 кг
Чому імбир для суші рожевого кольору – розповідає японський шеф-кухар одного з найкращих каліфорнійських ресторанів "Hana" Кен Томінага.
У природі, дійсно, зустрічаються різні види імбиру: білий та рожевий.
Білий імбир (Hedychium coronarium) – рослина, що росте в гірських районах Непалу і Тибету. Також часто зустрічається в Латинській Америці – в Бразилії та на Кубі.
У свою чергу, рожевий або червоний імбир (Alpinia purpurata) – рослина, яка походить з регіону Південно-Східної Азії і зустрічається в Малайзії і Таїланді. Білий і рожевий імбир відрізняються формою і кольором суцвіть, але не коренем, який, власне, і прийнято вживати в їжу.
Маринований імбир, який в японській кухні використовується для подачі разом з суші (носить назву "гарі"), проводиться як з білого, так і з рожевого імбиру.
Рожевим імбир стає в результаті додавання в маринад бурякового соку,Фарбують імбир тільки для того, щоб він краще гармоніював з кольором з іншими продуктами на столі, однак барвник жодним чином не впливає на його смак
Склад маринованого імбиру
Калорійність і харчова цінність кореня імбиру в маринованому вигляді зовсім незначна. Але це і не так важливо. Адже ми ж не використовуємо його, як основний продукт. Тому, обчислювати, скільки в ній калорій і не обов'язково. Але для тих, хто суворо їх вважає, інформація наступна – в 100 г кореня імбиру маринованого всього 51 ккал. Кількісний склад білків 0,2 г/100 г. Жирів трішки більше – 0,3 р.
Імбир маринований і надає бактерицидну дію. Він знищує мікроби, підвищує імунітет і стійкість до інфекцій. Ефективний корінь і в боротьбі з ангіною, синуситом, бронхітом, іншими захворюваннями, що починаються звичайною застудою. Навіть запалення легенів можна протистояти за допомогою цього чудодійного засобу.
Дивитися інші приправи та спеції
- Ціна: 166 грн/упаковка