Тобіко (яп. 飛子, とびこ) — японська назва ікри риб, що відносяться до сімейства летючі риби, яка застосовується при приготуванні різноманітних видів суші. Часто використовується як інгредієнт роли «Каліфорнія».+
Ікринки тобіко невеликі, розміром від 0,5 мм до 0,9 мм
Свіжа ікра має червонувато-оранжевий відтінок, копчено-солонуватий смак, хрустку текстуру. Найчастіше тобіко розфарбовується васабі (зелений колір), імбиром (світло-оранжевий), чорнилом каракатиці (чорний колір).
Упаковка по 500 грам
Склад і корисні властивості
Тобіко вважається морським делікатесом, так, до того ж, дуже корисним. В ікрі міститься до 30% цінних, легко засвоюваних білків, мінеральні солі, жири, є калій і фосфор, мікроелементи (кремній, йод та інші), повний склад вітамінів В, є також А, D, С. Ікру рекомендують як загальнозміцнюючий засіб при виснаженні, недокрів'ї, при серйозних фізичних навантаженнях, під час вагітності – оскільки це цінний енергетичний та калорійний продукт.
Калорійність ікри летючої риби
Калорійність ікри летючої риби становить 72 ккал на 100 грам.
Дивитися інші морепродукти для приготування суші
- Ціна: 861 грн/упаковка