Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Вага | 400 г |
Склад | Молоко кокосове,Вода |
Більшість страв східноазійської кухні не обходиться без кокосового молока, що є основним їх інгредієнтом. Батьківщиною цього продукту є Таїланд, де особливо популярний суп із кокосового молока, що подається в самому кокосі.
Паковання 1 ж/б банка 400 мл
Кокосове молоко треба відрізняти від «кокосової води» (кокосового соку) — натуральної рідини, що міститься всередині кокосового горіха. Вміст жирів у кокосовому молоці в середньому становить 27%, вуглеводів — 6%, білка — 4%. Крім цього, молоко містить вітаміни В1, В2, В3, С
.
Рецепти з кокосовим молоком сьогодні дуже популярні. Цей продукт давно вийшов за межі азійської кухні. Його використовують у приготуванні десертів, випічки та коктейлів, супів та других страв. Кокосове молоко надає їжі оксамитовість, легкий вершковий смак з ароматом екзотичного плоду.
Харчова цінність
Кокосове молоко
На грам: 100 |
Калорії 230 |
Жири 24 g |
Насичені жири 21 g |
Поліненасичені жирні кислоти 0,3 g |
Мононенасичені жирні кислоти 1 g |
Холестерин 0 mg |
Натрій 15 mg |
Калій 263 mg |
Вуглеводи 6 g |
Харчові волокна 2,2 g |
Сахар 3,3 g |
Білки 2,3 g |
Вітамін A | 0 IU | Вітамін C | 2,8 mg |
Кальцій | 16 mg | Залізо | 1,6 mg |
Вітамін D | 0 IU | Вітамін B6 | 0 mg |
Вітамін B12 | 0 µg | Магний | 37 mg |
Поточним, що кокосове молоко — це зовсім не та рідина, яка накопичується всередині плода (так званий кокосовий сік або кокосова вода). Молоко кокоса — механічно одержувана біла солодкувата тягуча рідина. Її виробляють, витискаючи м'якоть кокоса, що добре визрів. Після першого вичавлювання отримують найгучніше молоко. Далі вичавлювану м'якоть розбавляють водою й знову віджимають. Виходить рідкіший продукт.
Дивитися інші соки та напої
- Ціна: 139 ₴/упаковка