Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Вага | 400 г |
Склад | Молоко кокосове,Вода |
Велика частина страв східно-азійської кухні не обходиться без кокосового молока, що є основним їх інгредієнтом. Батьківщиною цього продукту є Таїланд, де особливо популярний суп з кокосового молока, що подається в самому кокосі.
Упаковка 1 ж/б банка 400мл
Кокосове молоко слід відрізняти від «кокосової води» (кокосового соку) — натуральної рідини, що знаходиться всередині кокосового горіха. Вміст жирів в кокосовому молоці в середньому становить 27 %, вуглеводів — 6 %, білка — 4 %. Крім цього, молоко містить вітаміни В1,В2, В3, З
.
Рецепти з кокосовим молоком сьогодні дуже популярні. Цей продукт давно вийшов за рамки азіатської кухні. Його використовують у приготуванні десертів, випічки і коктейлів, супів і других страв. Кокосове молоко додає їжі бархатистість, легкий вершковий смак з ароматом екзотичного плоду.
Харчова цінність
Кокосове молоко
На грам: 100 |
Калорії 230 |
Жири 24 g |
Насичені жири 21 g |
Поліненасичені жирні кислоти 0,3 g |
Мононенасичені жирні кислоти 1 g |
Холестерин 0 mg |
Натрій 15 mg |
Калій 263 mg |
Вуглеводи 6 g |
Харчові волокна 2,2 g |
Цукор 3,3 g |
Білки 2,3 g |
Вітамін A | 0 IU | Вітамін C | 2,8 mg |
Кальцій | 16 mg | Залізо | 1,6 mg |
Вітамін D | 0 IU | Вітамін B6 | 0 mg |
Вітамін B12 | 0 µg | Магній | 37 mg |
Уточнимо, що кокосове молоко – це зовсім не та рідину, що накопичується всередині плоду (так званий кокосовий сік або кокосова вода). Молоко кокоса – механічно одержувана біла солодкувата тягуча рідина. Її виробляють, вичавлюючи м'якоть добре визрілого кокоса. Після першої вичавки отримують найбільш густе молоко. Далі вичавлене м'якоть розбавляють водою і знову віджимають. Виходить більш рідкий продукт.
Дивитися інші соки і напої
- Ціна: 133 грн/упаковка