Фунчоза[1] (дунг. 粉絲子, кіт. трад. 粉絲, упр. 粉丝, піньінь: fěnsī, палл.: фэньсы, обігові назви — «скляна, крохмальна, китайська локшина») — страва китайської, корейської, японської та інших азіатських кухонь, яке готується з сухої локшини (т. зв. скляна локшина) з приправами з маринованого перцю і джусая, моркви, редьки, цибулі та інших овочів. Подається в гарячому або холодному вигляді. Також може подаватися з грибами або смясом (що характерно для корейської закуски чапчхэ).
Фунчеза упаковка 1000 грам, 10 упаковок у ящику
теклянную локшину зазвичай отримують із крохмалю бобів мунг. Рідше використовується крохмаль картоплі, маніока, канни, ямсу. У сучасному виробництві бобовий крохмаль може замінюватися на більш дешевий кукурудзяний крохмаль.
Як правило, скляна локшина має в розрізі круглий перетин; діаметр різниться. Продається в сушеному вигляді. Використовується в супах, салатах, смажених у фритюрі стравах. Свою назву «скляна локшина» отримала з-за напівпрозорого виду, який набуває після варіння.
У Росії часто скляну локшину помилково називають рисової. На відміну від рисової локшини, виробленої з рисового борошна, яка після варіння стає білою, майже неотличимой від спагетті, крохмальна локшина стає напівпрозорою, але менш стійка до термічної обробки. Саме в такій суміші робиться салат «Фунчоза», не перетворюючи його в кашу, а залишаючи волокнам локшини еластичність і звичні смакові якості.
- Ціна: 259 грн