Тобіко (яп. 飛子, とびこ) — японська назва ікри риб, що відносяться до сімейства летючі риби, яка застосовується при приготуванні різноманітних видів суші. Часто використовується як інгредієнт роли «Каліфорнія».+
Ікринки тобіко невеликі, розміром від 0,5 мм до 0,9 мм
Свіжа ікра має червонувато-оранжевий відтінок, копчено-солонуватий смак, хрустку текстуру. Найчастіше тобіко розфарбовується васабі (зелений колір), імбиром (світло-оранжевий), чорнилом каракатиці (чорний колір).
Упаковка по 500 грамм
Состав и полезные свойства
Тобико считается морским деликатесом, да, к тому же, очень полезным. В икре содержится до 30% ценных, легко усваиваемых белков, минеральные соли, жиры, присутствует калий и фосфор, микроэлементы (кремний, йод и прочие), полный состав витаминов В, есть также А, D, С. Икру рекомендуют в качестве общеукрепляющего средства при истощении, малокровии, при серьезных физических нагрузках, во время беременности – поскольку это ценный энергетический и калорийный продукт.
Калорийность икры летучей рыбы
Калорійність ікри летючої риби становить 72 ккал на 100 грам.
Дивитися інші морепродукти для приготування суші
- Ціна: 861 грн/упаковка