Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Вага | 400 г |
Рисовий папір — Основні інгредієнти: рис, вода, сіль.
Паковання 400 грамів
Використовуються в азійських кухнях найчастіше для закручування начинки. Виготовлена страва часто називають «спринг-роли» або «весняні роли», а в в'єтнамської кухні — нэмы.
Рисовий папір у сухому вигляді твердий і ламкий, але якщо його розмочити у воді — легко згортається.
Калорійність рисового паперу
Калорійність рисового паперу становить 333 ккал на 100 грамів продукту.
Склад рисового паперу
На подив багатий хімічний склад мають ці «нематеріальні» листки. Практично всі необхідні для людини вітаміни та мінерали містяться в рисовому папері. Отже, до складу входять: холін вітаміни В1, В2, В5, В6, В9, Е, Н и РР, а також калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь и марганець залізо, хлор и сірка, йод хром, фтор молібден, бор і ванадий, кремний, кобальт нікель і алюміній, фосфор и натрий.
Рисовий папір у кулінарії
У давній Японії та Китаї рисовий папір використовували лише для письма та малювання, пізніше стали використовувати її листи для приготування десертів, завертаючи в них начинку з горіхів, ягід або фруктів. А сьогодні її використовують і як альтернативу тесту фило для приготування, наприклад, пахунів (калоризатор). Рисовий папір має ніжний і нейтральний смак, на цьому тлі смак інших інгредієнтів посилюється.
Традиційно саме з рисового паперу готують гарячі спринг-роли. Листи рисового паперу перед приготуванням потрібно зволожити під струменем води або, потримавши в ємності з водою кілька секунд. Завертаємо начинку — м'ясну, рибну, овочеву, за бажанням, можна надати форму рулетам, або конвертів-блакитцям, й обсмажуємо страву в олії або у фритюрі. Рисовий папір буває і трохи товщий за структурою, його можна використовувати для ліплення вареників і азійських пельменів-вонтенів.
- Ціна: 198 ₴