Як Приготувати Рис Для Суші
1.Ретельно промийте рис в холодній воді, міняючи воду, поки вона не стане прозорою, потім відкиньте його на сито і залиште на годину.
2. Покладіть рис в глибоку каструлю і залийте водою. Води має бути на 1/5 більше, ніж рису (на 200 г рису — близько 250 мл води). Каструля повинна бути заповнена водою не більше, ніж на третину. Щоб рис був більш ароматним, покладіть у воду квадратний шматочок водорості конбу розміром 5 см, який слід вийняти перш, ніж вода закипить.
3. Накрийте каструлю кришкою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння — на це буде потрібно близько 5 хвилин. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть рис при слабкому кипінні 10-13 хвилин, поки він не вбере всю воду.
4 Зніміть каструлю з вогню і дайте постояти, не відкриваючи кришку, 10-15 хвилин.
5. У мірної чашки з'єднайте столові ложки японського рисового оцту або білого винного оцту, 7 1/2 чайної ложки цукру і 2 чайні ложки морської солі і добре перемішайте, щоб цукор і сіль розчинилися.
6. Рис перекладіть у вологий дерев'яний таз для суші і полийте оцтової сумішшю. Дерев'яною лопаткою суміш змішайте з рисом — рис слід перевертати, але не перемішувати! Перш ніж приступити до приготування суші, дайте рису охолонути.
- Ціна: 84 грн/кг