Основні | |
---|---|
Виробник | Thanh Thuy |
Країна виробник | В'єтнам |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Вага | 500 г |
Склад | високоякісний рис, вода, сіль |
Основа | Рисова |
Користувальницькі характеристики | |
Тип | Лапша |
Рисова локшина – улюблене блюдо японських самураїв, продовжує молодість і є засобом підняття життєвих сил організму,
УПАКОВКА 500 ГРАМ
ЯЩИК 40УПАКОВОК
Опис
+Рисова локшина - ситне, пружне на дотик, приємне, але, тим не менш, практично позбавлений смаку виріб з рисового борошна, широко поширене в Китаї та Японії. У цих країнах рисову локшину використовують для приготування величезної кількості різноманітних страв - це поле для фантазій для справжніх гурманів і цінителів японської кухні. Особливо тонка рисова локшина, що нагадує по виду дріт, називається фунчоза. У Росії рисову локшину іноді називають «скляним», але це помилково: «скляна» локшина виготовляється з бобів (схожа на тонкі скляні нитки, при варінні стає прозорою), а рисова локшина при варінні біліє. Оскільки фунчоза виготовляється з рису, традиційно вона вважається основою довголіття і безперечним засобом підняття життєвих сил організму. Легендарні «ніндзя» – японські богатирі – вживали саме фунчозу. Домашня рисова локшина часто робиться дуже довгою, що символізує довголіття господарів.
Рисова локшина являє собою білі або напівпрозорі смужки шириною від 2-3 мм до 3 см плоскою або округлої форми. Локшина дуже довга, не менше 50 см в довжину, і ніколи не ламається перед варінням. Східне прислів'я говорить: «Чим довше локшина, тим довше життя». Дивний факт, що рисова локшина так еластична і пружна, що продавці фунчозы на ринках Середньої Азії при продажу змотували її як моток з рибальської волосінню, викликаючи подив у іноземних покупців. Сьогодні рисову локшину можна купити в будь-якому супермаркеті. Локшина належної якості має напівпрозорий вид з ледь вловимим сірим відтінком. Запах цієї локшини - легкий, майже непомітний, віддає горіхами або бобами. Якщо ж рисова локшина мутного кольору, слипшаяся або має сторонні запахи, то від покупки такого продукту краще відмовитися - смачного блюда з нього не вийде. Зберігати локшину слід у прохолодному, сухому, добре провітрюваному місці, подалі від інших ароматних спецій та продуктів, що сильно пахнуть. При надлишковій вологості продукт швидко відсиріє і втратить свої поживні та смакові якості. Для зберігання фунчозы краще вибрати щільні паперові пакети або скляні баночки з трохи притертими кришками.
Це традиційний інгредієнт у китайських супах, салатах з курки, численних закусках. Рисову локшину не варять, а замочують в гарячій воді на 15-30 хвилин при приготуванні основних страв. Якщо ж локшина готується для супу, то її замочують на п'ять хвилин, а потім пару хвилин доварюють в киплячому бульйоні. Рисова локшина подається з смаженими овочами, морепродуктами або м'ясом (ідеальна з копченої або відварною куркою), добре поєднується зі свіжими огірками, редискою та морквою. Салати готують так, щоб не дати локшині остаточно охолонути або підсохнути. Страви з рисовою локшиною заправляють соєвим соусом. У східній кухні фунчозу практично ніколи не солять і не приправляють різко пахнуть спеціями, щоб не заглушити природний тонкий аромат локшини. Однак фунчоза чудово вбирає смаки, запахи і навіть колір, тому може використовуватися в якості гарніру для будь-яких продуктів. Навіть мала кількість приправи яскраво підкреслює смак страви, зробленого на основі фунчозы. Страви з рисової локшини їдять в холодному і гарячому вигляді, але гурмани кажуть, що холодна локшина смачніше.
Склад і корисні властивості рисової локшини
Локшина з рису, на 75% складається з крохмалю, багата вітамінами групи В (тіамін В1, В2 рибофлавін, ніацин В3), які беруть участь в обміні речовин і сприяють зміцненню нервової системи, і вітаміном Е, відомим своїми антиоксидантними властивостями. Вітамін Е покращує живлення клітин, зміцнює стінки судин і запобігає утворенню тромбів. З мінералів в рисової локшини присутні калій, фосфор, марганець, залізо, мідь, кальцій, цинк і селен.
Крупний опт обговорюється індивідуально
- Ціна: 85 грн