Кошик
527 відгуків
+380 (93) 669-41-67
+380 (63) 682-35-86
ул. Михайла Грушевского 41, Одеса, Україна
Кошик
Food's Good: товары для суши и блюд восточной кухни

Бамбукові палички

  • В наявності
  • Оптом і в роздріб

130 грн/упаковка

Показати оптові ціни
Бамбукові палички
Бамбукові паличкиВ наявності
130 грн/упаковка
Купити
+380 (93) 669-41-67
Дмитрий
  • +380 (63) 682-35-86
    Виталина
Купити
+380 (93) 669-41-67
Дмитрий
  • +380 (63) 682-35-86
    Виталина
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Палички для їжі — пара невеликих паличок, традиційний столовий прилад у Східній Азії. До чотирьох країнах, де переважно використовують палички, належать Китай, Японія, Корея і В'єтнам. У Таїланді, з введенням в обіг в XIX столітті королем Рамою V європейських столових приладів, паличками їдять тільки локшину або супи. Палички зазвичай виготовляють з дерева, металу, кістки, слонової кістки, а в даний час також із пластику. Вважалося, що в імператорському палаці Китаю для виявлення отрут в їжі використовувалися срібні палички.

УПАКОВКА 100 ПАР

Принцип утримання паличок для їжі

  1. Безіменний палець і мізинець необхідно притиснути один до одного, вказівний і середній — злегка витягнути вперед.
  2. Нижня паличка кладеться в улоговинку між кистю руки і великим пальцем, при цьому її нижній, тонкий кінець спирається на третю (нігтьову) фалангу безіменного пальця, а товстий кінець приблизно на ¼ виступає за межі долоні.
  3. Потім верхня паличка кладеться на третю (нігтьову) фалангу середнього пальця, першу фалангу вказівного, і дотримується кінчиком великого; паличку потрібно тримати приблизно як олівець.

Нижня паличка при їжі залишається нерухомою, всі маніпуляції виконуються з допомогою верхньої: коли розпрямляються середній і вказівний пальці, палички розсуваються. Відповідно, згинаючи середній і вказівний пальці, зводять палички разом, захоплюючи шматки їжі. Головне умова, що гарантує успішне користування паличками — не напружувати руку. Кисть руки повинна бути розслаблена, а руху — легкими, спокійними. Для розвитку навичок поводження з паличками рекомендується потренуватися на дрібних предметах — горошинах, зернах кукурудзи.

Палички — частина історії та культури, користування ними оточене масою умовностей і церемоній. Існує безліч правил і хороших манер, що мають відношення до паличок, причому етикет у різних країнах має свої характерні риси. Загальна частина правил в цілому виглядає так:

  • Палички використовуються тільки для того, щоб взяти їжу і покласти її в рот або на свою тарілку. Будь-які інші маніпуляції з допомогою паличок можуть вважатися відповідними етикету. Зокрема, не слід:
    • стукати паличками по столу, тарілці або інших предметів, щоб покликати офіціанта;
    • «малювати» паличками на столі;
    • «бродити» паличками навколо їжі;
    • копатися паличками в мисці в пошуках кращого шматка — потрібно брати їжу зверху.
  • Слід заздалегідь вибирати шматок. Доторкнувшись паличками до шматка, потрібно взяти його і з'їсти.
  • Не можна наколювати їжу на палички.
  • Не можна трясти палички, щоб остудити шматок.
  • Негарно облизувати палички, і, взагалі, тримати палички в роті просто так.
  • Не можна вказувати паличками, не слід розмахувати ними в повітрі.
  • Не слід пересувати посуд з допомогою паличок. Посуд береться тільки руками.
  • Перш ніж попросити ще рису, палички потрібно покласти на стіл.
  • Не можна встромляти палички в їжу. Це вважається поганим тоном, так як нагадує палички з пахощами, які ставлять померлим родичам.

Дивитися інші столові та кухонні аксесуари

Інформація для замовлення
  • Ціна: 130 грн/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner